Dostupni linkovi

Na VMA zaraženo devet lekara i medicinskih tehničara


Ilustracija
Ilustracija

Devet lekara i medicinskih tehničara Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu do 27. aprila zaraženo je korona virusom, od kojih su dva lekara i jedan tehničar u međuvremenu ozdravili, rekao je načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević, a prenelo Ministarstvo odbrane Srbije.

Precizirajući da su svi imali lakše simptome bolesti, Vukosavljević je najavio da će VMA uskoro nabaviti i PCR testove, čime će, kako je rekao, biti kompletno opremljena za dijagnostiku svih stanja i diferencijalnu dijagnozu između "kovid i nekovid pacijenata".

"Među prvima smo napravili prijemno-trijažno odeljenje ispred Vojnomedicinske akademije, koje je jedinstveno po tome što ima i hirurški i stacionarno-dijagnostički deo, kao i sam trijažni centar sa dijagnostikom brzih testova", naveo je Vukosavljević.

Resorni ministar Aleksandar Vulin naveo je da je na VMA, otkad je ta ustanova preuzela lečenje "nekovid" pacijenata, obavljena trijaža više od 11.000 pacijenata a da je oko 6.000 primljeno na dalje lečenje.

"U ovom trenutku na stacionaru leži više od 500 pacijenata. Svakog dana ovde se u tri smene izvrše dijalize za više od 200 pacijenata. Više od 300 hitnih operacija je urađeno na VMA", naveo je Vulin.

XS
SM
MD
LG