Dostupni linkovi

Gojković: Parlament Srbije samo o dnevnom redu, poslanici sa maskama i rukavicama


Maja Gojković
Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je za Radio televiziju Srbije (RTS) da će se na predstojećoj sednici skupštine, prvoj od uvođenja vandrednog stanja 16. marta, biti raspravljano samo po tačkama dnevnog reda, kojih bi, kako je rekla, trebalo da bude oko 45.

Sednicu će zakazati kada Vlada koja danas zaseda i koja bi Parlamentu trebalo da dostavi neophodne predloge odluka i akata.

Održavanje sednice očekuje se u utorak.


"Danas je sednica Vlade Srbije koja će skupštini uputiti predlog odluke o potvrđivanju odluke o uvođenju vanrednog stanja kao i predlog zakona o potvrđivanju svih uredbi koje su dosad donete. Kada to bude stiglo po poslovniku ću zakazati sednicu", izjavila je Gojković za RTS.

Ona je rekla i da će zasedanje biti pod posebnim uslovima u pogledu zdravstvenih aspekata, u skladu s preporukama zdravstvenih radnika.

"Mere koje važe u državi, jer vanredno stanje nije ukinuto, biće na snazi, a to su merenje temperature, dobijanje zaštitnih sredstava, maski i rukavica, odstojanje za poslanike, sedenje na svakom drugom mestu", objasnila je Gojković.

Predsednica Skupštine održala je u petak onlajn sastanak sa potpredsednicima Narodne skupštine, sa kojima je razgovarala o organizaciji narednog zasedanja.

Za ponedeljak je dogovoren naredni takav sastanak.

XS
SM
MD
LG