Dostupni linkovi

Osam aviona pomoći Srbije Italiji


Jedan od osam planiranih aviona pomoći Srbije za Italiju na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu
Jedan od osam planiranih aviona pomoći Srbije za Italiju na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu

Srbija je 25. aprila sa aerodroma u Beogradu uputila Italiji četiri aviona pomoći medicinske opreme.

Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Beogradu, rekao je na Aerodromu Nikola Tesla da se radi o velikom gestu i zahvalio Srbiji.

„Ovo je vrlo važna pomoć za nas. Ovaj materijal biće nam od velike koristi u bolnicama na prvim linijama za spašavanje ljudskih života od korona virusa“, rekao je Karlo Lo Kašo.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je da se donacija Italiji sastoji od dva miliona hirurških maski, dva miliona epidemioloških maski, milion zaštitnih rukavica i 100.000 skafandera za zdravstvene radnike.

„Ukupno osam aviona pomoći Srbije ide za Italiju. Četiri danas, dva sutra i dva prekosutra. To je roba koju je Srbija kupila novcem njenih građana. Italiji je ona sada mnogo potrebnija nego nama, naša zemlja je snabdevena“, rekao je Vučić.

Na kutijama u kojima je zaštitna oprema od korona virusa napisano je „Pobedićemo zajedno, hrabro Italijo, Srbija je uz vas“.

„Ovih dana italijanska ambasada u Beogradu primila je brojne poruke solidarnosti i ljubavi od građana Srbije. Sada je u Italiji malo bolje ali ostaje još mnogo posla u borbi protiv COVID-19. Hvala od srca“, rekao je ambasador Lo Kašo.

U jednom od aviona za Italiju danas će biti i Jadranka Joksimović, ministarka Srbije za evropske integracije, koju će na aerodromu Fjumićino dočekati italijanski šef diplomatije Luiđi Di Majo.

XS
SM
MD
LG