Dostupni linkovi

Na kruzeru u Japanu još oko 60 osoba pozitivno na koronu


Kruzer "Kosta Atlantika" u luci u Japanu
Kruzer "Kosta Atlantika" u luci u Japanu

Blizu 60 novih slučajeva infekcije virusom korona potvrđeno je među članovima posade italijanskog kruzera koji je ukotvljen u Japanu, javili su lokalni mediji, a prenosi agencija Rojters.

Nakon što su testirani svi članovi posade na kruzeru "Kosta Atlantika" utvrđeno je da je zaraženo oko 150, javila je mreža NHK, te dodala da su na brodu 623 člana posade.

Isti izvor navodi da je jedan član posade primljen u bolnicu, dok su drugi na brodu i većinom su to asimptomatski slučajevi ili pacijenti sa blagom kliničkom slikom. Televizijska stanica Asahi javila je da je zaraženo 57 članova posade na kruzeru koji je ukotvljen u Nagasakiju.

Ovaj brod ukotvljen je u Japanu od februara zbog popravke i održavanja nakon što je pandemija spriječila planirani remont u Kini. Vlasti Nagasakija stavile su brod u karantin odmah po dolasku i naredili posadi da ne smije da izlazi sa plovila, osim u hitnim medicinskim slučajevima. Međutim, lokalni zvaničnici rekli su početkom sedmice da su neki članovi posade napustili kruzer bez znanja nadležnih.

U međuvremenu, u bolnicama u nekim dijelovima Japana nedostaje kreveta zbog sve većeg priliva zaraženih virusom korona.

U Japanu je do sada zaraženo više od 12.800 ljudi dok je 345 umrlo.

XS
SM
MD
LG