Dostupni linkovi

Jedna osoba preminula, šest novozaraženih u RS-u


Prazne ulice Banjaluke uslijed pandemije korona virusa, 23. april
Prazne ulice Banjaluke uslijed pandemije korona virusa, 23. april

Na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske (RS), u protekla 24 sata, preminula je žena kod koje je bilo potvrđeno prisustvo korona virusa.

Riječ je o 96-godišnjoj pacijentkinji iz Banjaluke koja je imala više hroničnih oboljenja. Pacijentkinja je liječena u Klinici za infektivne bolesti od 21. aprila, navedeno je u saopštenju UKC-a.

U Institutu za javno zdravstvo RS-a izvršeno je testiranje 520 laboratorijskih uzoraka iz 30 opština u RS-u, a korona virus potvrđen je kod još šest osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS-a.

Osobe kod kojih je potvrđen COVID-19 su iz Banjaluke, Doboja, Gradiške, Kneževa, Laktaša i Zvornika.

Među osobama kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa, navodi se u saopštenju, su dva korisnika doma za starija lica u Kneževu. Iz ovog doma za starija lica testirana su i još 22 korisnika koja su negativna na virus. Među pozitivnim osobama je i ljekar iz Doboja i medicinska sestra iz Gradiške.

U posljednja 24 sata izvršeno je dodatno testiranje još 196 osoba koje rade i borave u domovima za starija lica, 34 zdravstvena radnika i 54 osobe iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju. Svi ovi uzorci su negativni na virus.

Virus, sa današnjim danom u Republici Srpskoj (24. april), dodaje se u saopštenju entitetskog Ministarstva zdravlja, potvrđen je kod ukupno 617 osoba, 21 osoba je preminula od posljedica bolesti izazvane korona virusom, dok je 306 osoba oporavljeno od COVID-19.

XS
SM
MD
LG