Dostupni linkovi

U Hrvatsku dopremljeno još 57 tona medicinske opreme


Drive in testiranje u Zagrebu

U četvrtak 23. travnja na zagrebački aerodrom sletio je teretni avion Boeing 747 na izravnom letu iz Šangaja na zračnom mostu između Kine i Hrvatske uspostavljenom radi dopreme zaštitne opreme potrebne u suzbijanju epidemije korona virusa sa 57 tona medicinske opreme, priopćila je hrvatska Vlada.

Ovo je četvrta količina komercijalno nabavljene opreme nabavljene od kompanija MEHECO i Sinopharm koja je plaćena sredstvima Europske unije, ali je istim letom dopremljeno i nekoliko pojedinačnih donacija.

Radi se o donacijama kineskih gradova i pokrajina hrvatskim gradovima i županijama: grada Yangzhoua Korčuli i Dubrovniku, grada Dongtaija Opatiji i pokrajine Jiangxi Zadarskoj županiji.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Grad Yangzhou je grad prijatelj s Korčulom, a iz njega su i policajci koji su prošle godine tijekom ljetne sezone bili u zajedničkim patrolama s hrvatskim policajcima na Plitvičkim jezerima, u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu, kao omiljenim odredištima kineskih turista, u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“.

Na letu je i donacija bolnicama u Slavonskom Brodu i Zagrebu koju su prikupili studenti Pekinškog sveučilišta stranih studija na kojem već preko 10 godina postoji i dodiplomski studij hrvatskog jezika.

XS
SM
MD
LG