Dostupni linkovi

Crna Gora: Povećan broj ljudi na ulicama zabrinjavajući


Podgorica, ilustracija
Podgorica, ilustracija

Povećan broj građana na ulicama u Crnoj Gori, a još više njihovo nepoštovanje fizičke distance je zabrinjavajuće i može ugroziti do sada postignute rezultate u borbi protiv epidemije korona virusa, kazao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) dr Senad Begić.

„Ostvarili smo nestvaran rezultat u posljednjih mjesec dana sa najnižom stopom smrtnosti u regionu, ali taj rezultat je na staklenim nogama. Jasno mi je da smo svi željni izlazaka i šetnje, ali još nije vrijeme za to“, kazao je dr Begić govoreći o analizi stanja u posljednja dva dana, od kada su 21. aprila ublažene neke od pripisanih mjera prevencije i zaštite od korona virusa.

Ranije danas, direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša pozvao je građane da dosljedno poštuju propisane mjere u bobi protiv epidemije, jer bi u suprotnom moglo doći do vraćanja restriktivnih mjera koje su važile do 21.aprila.

U Crnoj Gori je od početka epidemije 316 osoba oboljelo od bolesti COVID-19. Od toga je korona virus registrovan kod 51 djeteta, i sva su na kućnom liječenju.

Pod ljekarskim nadzorom je 1.974 osoba, a hospitalizovana su 24 pacijenata.

Ukupan broj oporavljenih od COVID-19 je 123, a do sada je pet osoba preminulo.

XS
SM
MD
LG