Dostupni linkovi

Tužilac naložio saslušanje Amfilohija i Mandića 


Amfilohije , nakon privođenja zbog kršenja restrikcija o slobodnom kretanju zbog korona virusa, Podgorica 12. april 2020.
Amfilohije , nakon privođenja zbog kršenja restrikcija o slobodnom kretanju zbog korona virusa, Podgorica 12. april 2020.

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Slaven Radunović je obavijestio javnost, tokom sjednice Skupštine, da je Osnovno državno tužilaštvo Crne Gore naložilo mitropolitu Srpske pravoslavne crkve Amfilohiju i lideru Demokratskog fronta Andriji Mandiću da pristupe na saslušanje zbog prisustva na jednoj sahrani u Rijeci Crnojevića u Opštini Cetinje. Radunović je ovu aktivnost policije i Tužilaštva okarakterisao kršenjem ljudskih prava.

Potom je crnogorska policija potvrdila saopštenjem, da su njeni pripadnici u Rijeci Crnojevića u Opštini Cetinje, zatekli veći broj građana i sveštenika, što je protivno naredbi Ministarstva zdravlja o sprječavanju širenja korona virusa.

Osnovno državno tužilaštvo je naložilo službenicima policije, da sveštenicima i građanima koji su bili okupljeni, uruče pozive u službene prostorije u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi okupljanja i poštovanja propisanih mjera u Rijeci Crnojovića.

Zabrana javnih okupljanja u Crnoj Gori podrazumijevaju da se sahrane obavljaju u prisustvu samo članova najuže porodice pokojnika.

Inače, mitropolit Amfilohije je sa nekoliko sveštenika i građana priveden 12. aprila na informativni razgovor u policiju nakon okupljanja ispred vjerskih objekata u Podgorici, nakon čega je pušten.

XS
SM
MD
LG