Dostupni linkovi

Novi ispitni rokovi za studente u Republici Srpskoj


Online nastava, ilustracija

Vlada Republike Srpske (RS) u četvrtak, 23. aprila je prihvatila prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju, čime će biti omogućeno da budu utvrđeni novi ispitni rokovi.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da se ovim daje mogućnost da, u uslovima vanredne situacije, vanrednog stanja i drugim opravdanim situacijama, ministar uz saglasnost Vlade može da propiše način na koji će biti organizovani ispiti, te da može da utvrdi drugačije rokove od onih koji su propisani aktuelnim zakonom.

Podsjetio je i da je odgođen aprilski ispitni rok, koji je propisan Zakonom o visokom obrazovanju, na svim visokoškolskim ustanovama u ovom bh. entitetu.

"Sada smo željeli da stvorimo zakonski osnov da možemo da odredimo druge
rokove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Biće mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen. Ispiti će se vjerovatno održavati od junsko-julskog ispitnog roka pa dalje", naglasio je Rajčević u četvrtak, govoreći na konferenciji za novinare Vlade RS.

XS
SM
MD
LG