Dostupni linkovi

Radojičić: Junaci ovog vremena su zdravstveni i drugi radnici


Igor Radojičić
Igor Radojičić

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić čestitao je danas svim sugrađanima Dan grada, uz poruku da će Banja Luka pobijediti u bici protiv epidemije korona virusa, kao što je prije tačno 75 godina dočekala oslobođenje od fašizma.

"Bili smo dio svjetskog antifašističkog pokreta, na to smo ponosni i zbog toga slavimo ovaj dan. U 75 godina, koliko je prošlo od tog datuma, Banja Luka se suočila sa mnogobrojnim i različitim izazovima. Iz svakog od tih izazova, naš grad je izašao kao pobjednik. Svaki put, Banja Luka se vraćala ljepša, razvijenija i bolja. Danas imamo protivnika koji je nevidljiiv, odnosno suočavamo se sa širenjem novog virusa. Siguran sam da ćemo pobijediti i ovaj izazov“, poručio je Radojičić.

Radojičić je rekao da ove godine neće biti dodjeljene nagrade, ali da bi ih trebalo dati „junacima našeg vremena“.

"Siguran sam da na ovaj dan mogu podijeliti zajednička osjećanja da nagrade uputimo junacima ovog vremena, brojnim ljudima kojima ne znamo ni imena. Prvo zdravstvenim radnicima, koji sada vode borbu za ljudske živote. Zatim onima koji omogućavaju da se život koliko-toliko normalno odvija – policajcu, vatrogascu, prodavaču u marketu. Svi oni su junaci ovog vremena, koji i pod izazovom epidemije, omogućavaju da Banja Luka živi i radi", istakao je Radojičić i pozvao sugrađane da pomognu onima koji su najugroženiji, podsjećajući da je desetine hiljada Banjalučana zatvoreno u svojim kućama.

Prema posljednjim podacima, korona virus je u Republici Srpskoj potvrđen kod 580 osoba, dok je 19 osoba u ovom entitetu preminulo.

U BiH zaključno sa 21. aprilom više od 1.300 ljudi zaraženo je ovim virusom, a 53 osobe su preminule od posljedica COVID -19.

XS
SM
MD
LG