Dostupni linkovi

Više od hiljadu rješenja o karantinu u FBiH


Karantin u centru Bjelave, Sarajevo
Karantin u centru Bjelave, Sarajevo

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kaže da je u Federaciji BiH do sada izdato 1.079 rješenja o karantinu.

Federalni inspektori koji su od polovine marta raspoređeni na 14 graničnih prijelaza Bosne i Hercegovine su do 20. aprila izdali ukupno 26.321 rješenje o ograničenom kretanju, izolaciji ili stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor na period od 14 dana.


Navode da dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata od donošenja Odluke Vlade Federacije BiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga redovno vrši inspekcijske nadzore benzinskih pumpi i prodajnih objekata.

„Od 15.marta do 21. aprila, izvršeno je 258 inspekcijskih nadzora te 181 kontrolni nadzor na benzinskim pumpama, u apotekama i drugim prodajnim objektima. Utvrđena su 292 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje 292 prekršajna naloga u iznosu od 487.950 KM. Kod 181 subjekta nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene“, kaže Ajdinović.

XS
SM
MD
LG