Dostupni linkovi

Porast broja umrlih u Velikoj Britaniji, Italiji i Švedskoj


Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Velikoj Britaniji danas je ponovo u porastu, sa još 828 umrlih u bolnici u poslednja 24 sata, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje.

U Velikoj Britaniji je do sada umrlo ukupno 17.337 ljudi, a zaraženo je 129.044.


U ponedeljak je bilo prijavljeno 449 umrlih u jednom danu što je bio najmanji dnevni bilans od 6. aprila. Međutim, već tada je navedeno da je to smanjenje relativno jer su dnevni podaci promenljivi i često posle vikenda pokazuju pad zbog kašnjenja u brojanju.

Pored toga dnevne cifre koju objavljuju britanske zdravstvene vlasti uključuju samo pacijente koji su bili pozitivni na virus i umrli su u bolnicama, ne ubrajaju se umrli u staračkim domovima ili u kućama.

U Italiji blagi porast nakon višednevnog smanjenja

Posle višednevnog smanjenja broja novoobolelih i umrlih od korona virusa, u Italiji je u prethodna 24 sata zabeleženo blago povećanje, što predstavlja upozorenje da restriktivne mere još ne treba previše ublažavati.

Kako je saopšteno na redovnoj konferenciji za medije, od ponedeljka do danas su umrle 534 osobe, 80 više nego u ponedeljak, a registovano je 2.729 novoobolelih, što je povećanje od 473 u odnosu na prethodni dan.

Zdravstvene radnike ipak ohrabruje podatak da su se za 24 sata oporavile 2.723 osobe, a od početka epidemije ukupno 51.600.

Takođe, ranije danas je saopšteno da je po prvi put od izbijanja pandemije u italijanskim bolnicama više respiratora od pacijenata obolelih od kovid-19 na odeljenjima intenzivne nege.

U Švedskoj najveći broj preminulih u jednom danu

U Švedskoj je u poslednjih 24 sata preminulo još 185 osoba zaraženih korona virusom, što je i najveći broj žrtava u toj zemlji u jednom danu. Time je ukupan broj smrtnih slučajeva od COVID-19 u virusom najteže pogođenoj nordijskoj zemlji porastao na 1.765. U poslednja 24 sata potvrđeno je još 545 novih slučajeva zaraženih, pa je ukupan broj sada 15.322.

XS
SM
MD
LG