Dostupni linkovi

U Crnoj Gori skraćeno vrijeme zabrane kretanja


Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) u Crnoj Gori je ublažilo danas pojedine privremene mjere koje su uvedene zbog epidemije korona virusa, a koje se odnose na zabranu kretanja i rad prodavnica široke potrošnje.


„Zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19:00 sati radnim danom, subotom od 13:00, a nedjeljom od 11:00 sati, do pet sati ujutro narednog dana, ubuduće će važiti od 23:00 sata svim danima“, precizira se u saopštenju NKT.

Prodavnice robe široke potrošnje koje su od sada bile otvorene u skraćenom radnom vremenu, moći će raditi od 07:00 do 22:00 radnim danima i subotom, a odobrene su i individualne sportske i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama - trčanje, džoging i sl, uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

Ukinute su i posebne mjere zabrane za stanovnike opštine Tuzi, pa će nadalje i za njih važiti pravila kao i u ostalim crnogorskim opštinama.

„Građani Tuzi mogu putovati za Podgoricu jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedna cjelina“, precizira NKT.

Tuzi su u ponedjeljak 14. aprila izašli iz izolacije nakon tri sedmice, tokom kojih su bili pod strogim mjerama karantina i apsolutnom zabranom kretanja usljed pojave korona virusa.

Disciplinom u Tuzima ugašeno žarište epidemije u Crnoj Gori
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

XS
SM
MD
LG