Dostupni linkovi

U Njujorku u padu broj smrtnih slučajeva


Medicinska sestra u Njujorku u vreme pandemije
Medicinska sestra u Njujorku u vreme pandemije

Broj smrtnih slučajeva od bolesti koju izaziva korona virus, COVID-19, u američkoj državi Njujork nastavlja da polako opada, sa 478 umrlih u proteklom danu, što je treći uzastopni dan smanjenja i najniži bilans od 1. aprila, kada je umrlo 432 ljudi, rekao je danas, 20. aprila, guverner Endru Kuomo.

Iz ukupnog broja umrlih isključeno je više od 4.000 u gradu Njujorku čiji uzrok smrti nije potvrđen laboratorijskim testovima, javlja agencija Asošijejted pres (AP).

Ukupan broj u bolnicama je u velikoj meri nepromenjen i iznosi nešto više od 16.000, a broj novih prijema u bolnice je uglavnom isti i stoji na iznad 1.300, rekao je Kuomo danas na svom dnevnom brifingu.

Naglasio je da je sada veliko pitanje koliko brzo će broj padati ukoliko Njujorčani nastave da se drže fizičkog distanciranja.

"Da li treba dve nedelje da taj broj padne? Neke projekcije to navode. Da li treba mesec dana, neke projekcije kažu i to", rekao je Kuomo i dodao da su projekcije dobre, ali da se on "na njih ne bi kladio".

U SAD je zaključno sa 20. aprilom registrovano preko 770.000 pozitivnih na korona virus, a broj preminulih je premašio 40.000.

XS
SM
MD
LG