Dostupni linkovi

U Crnoj Gori oporavljeno 88 osoba, vlada priprema popuštanje mjera


Od početka širenja korona virusa u Crnoj Gori je oporavljeno ukupno 88 osoba, saopštili su čelnici crnogorskih zdravstvenih institucija. Posljednji presjek od ponedjeljka ujutro (20.04) je pokazao da je još jedna osoba inficirana korona virusom na osnovu 48 uzoraka, te da je ukupno zaraženo 312 osoba. Ukupno je preminulo pet osoba.


Predsjednik crnogorske vlade Duško Marković saopštio je prethodno, da je zatražio od ministara i starješina institucija da pripreme „precizan i održiv plan ublažavanja donijetih mjera u više faza tokom narednih 45 dana, a počev od sjutra“.

Konstatujući da je Crna Gora postigla zavidne rezultate u suprotstavljanju epidemiji korona virusa, premijer Marković je ocijenio da Crna Gora mora da nastavi svoj ekonomski i društveni život.

Disciplinom u Tuzima ugašeno žarište epidemije u Crnoj Gori
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

„Vlada i nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti učiniće sve da u narednim sedmicama, takođe postupno i odlučno, stvorimo uslove za oslobađanje građanskog, preduzetničkog i stvaralačkog potencijala“, objavio je premijer Marković na Twiter profilu dodajući da će svaka sljedeća faza zavisiti od spremnosti da se očuvaju dostignuti rezultati u suzbijanju epidemije.

„To je i preduslov ekonomskog i društvenog oporavka“, zaključuje se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković je potvrdio na konferenciji za medije da će doći do postepenog, tranicionog ublažavanja mjera i ograničenja.

„Naši građani moraju da znaju u svakom trenutku, ublažavanje mjera ne znači i njihovo nepoštovanje. Znači u svakon trenutku, ukoliko se desi da građani shvate ublažavanje mjera kao njihovo nepoštovanje moraćemo da se vratimo u situaciju da mjere pooštravamo, jer će nepoštovanje mjera vjerovatno dovesti do povećanja broja oboljelih“, rekao je direktor Eraković, dodajući da neće doći do otvaranja vrtića i škola u prvom krugu popuštanja mjera.

Nakon 34 dana od prve registracije korona virusa u Crnoj Gori, doktor Jevto Eraković je ocijenio da država ima dobre rezultate, dobro izgrađen sistem, da institucije dobro funkcionišu, da pojedinci znaju da preuzmu odgovornost i da Crna Gora ima odgovorne građane.

'Potpuna normalizacija života krajem godine'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:19:59 0:00

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG