Dostupni linkovi

Još 596 umrlo u Velikoj Britaniji, ukupno više od 16.000


Britanski policajci patroliraju ispred bolnice u Londonu (6. april 2020)
Britanski policajci patroliraju ispred bolnice u Londonu (6. april 2020)

Britanska vlada objavila je u nedelju još 596 smrti bolničkih pacijenata s novim korona virusom, čime je ukupni broj umrlih od toga u toj zemlji porastao na više od 16.000, i jedan od najvećih u Evropi.

U britanski bolnicama je umrlo 16.060 ljudi od bolesti Covid-19, a 120.067 je pozitivno testirano na virus, 5.850 više nego u subotu, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Podaci koje objavljuju zdravstvene vlasti u Velikoj Britaniji uključuju samo bolničke smrti testiranih pozitivno. Taj metod se kritikuje jer ne uzima u obzir smrt u staračkim domovima ili po kućama i tako umanjuje stvarne posledice pandemije.

Britanska vlada je u četvrtak odlučila da produži ograničenja kretanja koja je uvela 23. marta, za najmanje tri nedelje i još ne planira da ih ublaži.

Premijer Boris Džonson (55) i sam lečen od virusa, "oporavlja se" u Čekersu – seoskoj rezidenciji britanskih šefova vlade, odakle uputstva daje ministrima, objavio je u nedelju "Skaj njus".

Njegovu vladu kritikuju zbog odlaganja mera protiv pandemije i kašnjenja povećanja broja pregleda i količine opreme za negovatelje u prvoj liniji borbe protiv bolesti.

XS
SM
MD
LG