Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 18 novozaraženih, ukupno oboljelih 1.832


Unazad 24 sata u Hrvatskoj je registrirano 18 novih slučajeva zaraze korona virusom, tako sa je ukupni broj oboljelih 1.832, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu ministar zdravstva Vili Beroš.

Tri su osobe unazad 24 sata preminule, svo troje kronični bolesnici. U Splitu su preminuli žena u dobi od 96 godina i muškarac u dobi od 55 godina, a u Zagrebu žena u dobi od 78 godina.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Ukupno je u Hrvatskoj izliječeno 615 osoba, od toga 15 unazad 24 sata. Testirano je 21.647 osoba, od toga unazad 24 sata njih 694. Postotak pozitivnih i dalje blago pada, tako da sada on iznosi 8,53 posto.

"Ovo je izrazito dobar rezultat, međutim s obzirom na ponašanje virusa u većem dijelu Europe moramo biti oprezni da nas ovaj dobar rezultat ne pokoleba u provođenju mjera," poručio je ministar zdravstva.

U Zagrebu je 7 novoboljelih, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 4, u U Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji su po 3 novooboljela i u Zadarskoj županiji jedan je novooboljeli.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović najavio je da se mjere ograničavanja okupljanja, zabrane rada određenih trgovina, napuštanja mjesta prebivališta produljuju do 4. svibnja. Ukida se obaveza da teretni kamioni prolaze kroz Hrvatsku u konvojima, čime će se ubrzati prekogranične procedure. Vozači i dalje imaju obavezu prometovati isključivo auto-cestama i zaustavljati se isključivo na određenim benzinskim crpkama i odmorištima.

Ograničavanje teretnog prekograničnog prometa samo na neke prijelaze i privremena zabrana korištenja nekih graničnih prijelaza produljuju se u skladu sa europskim direktivama do 18. svibnja. Od 26. travnja uvodi se teretna trajektna linija Zadar - Ancona u Italiji.

XS
SM
MD
LG