Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 23 nova slučaja virusa, zaraženo 1.814 osoba


Čovjek sa maskom u Zagrebu
Čovjek sa maskom u Zagrebu

Unazad 24 sata u Hrvatskoj su konstatirane 23 novozaražene osobe od korona virusa, tako da je ukupan broj oboljelih 1.814, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

Jedna je osoba unazad 24 sata preminula - radi se o ženskoj osobi u dobi od 47 godina preminuloj u bolnici u Osijeku, koja je bila težak kronični bolesnik. Unazad 24 sata ukupno 71 osoba je otpuštena iz bolnice kao izliječena ili proglašena izliječenom jer je preboljela bolest u svom domu, tako da je ukupan broj izliječenih u Hrvatskoj 600.

Testirano je 20.953 osobe, od toga 796 unazad 24 sata. "I dalje pada postotak pozitivnih, pa je sada on 8,66 posto," kazao je ministar Beroš. Na respiratoru je 30 osoba, a broj hospitaliziranih je nepromijenjen - 30.

Najviše je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji - osam, i u gradu Zagrebu - šest. "Broj novozaraženih je iznimno mali, ali to se u svakom trenu može promijeniti," kazao je ministar Beroš i apelirao da se građani i dalje drže mjera.

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako 17. travnja istječe važenje većine antiepidemijskih mjera, da će se većini produljiti važenje, ali da "definitivno krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do određenog popuštanja mjera."

XS
SM
MD
LG