Dostupni linkovi

SAD uputila pomoć Crnoj Gori od 300.000 dolara za ublažavanje širenja epidemije


Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke
Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke

Vlada Sjedinjenih Američkih Država izdvojila je 300.000 dolara pomoći za ublažavanje širenja epidemije COVID-19 u Crnoj Gori.

"Kao prijatelj, partner i saveznik, američka vlada je ponosna što nastavlja dugogodišnju podršku razvoju crnogorskog zdravstvenog sistema i ekonomije. Stojimo rame uz rame sa našim NATO saveznikom kako bismo zajedno rješavali brojne posljedice krize COVID-19", kazala je američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

U saopštenju je navedeno da Sjedinjene Države, preko Agencije za međunarodni razvoj (USAID), rade na identifikovanju prioritetnih područja za podršku i pružaju ovu prijeko potrebnu podršku i u koordinaciji sa Vladom Crne Gore, međunarodnim humanitarnim partnerima i ostalim akterima.

Osim toga, kao dio regionalnog programa smanjenja rizika od katastrofa, USAID, posredstvom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, podržava Crveni krst u Crnoj Gori kroz obezbjedjenje obuke i opreme za Operativni centar za reagovanje u hitnim slučajevima, koji će uskoro biti funkcionalan, u borbi sa COVID-19 i za buduće odgovore na katastrofe u Crnoj Gori.

"Novih 300.000 dolara pomoći USAID-a nastavak su dugoročnih američkih ulaganja u Crnu Goru u ukupnom iznosu više od 332 miliona dolara koja uključuju i više od milion dolara podrške zdravstvu", navodi se u saopštenju ambasade SAD u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG