Dostupni linkovi

Novi smrtni slučaj u BiH, ukupno preminulo od korona virusa 45 osoba


Jedan pacijent, muškog pola kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa preminuo je u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, saopštio je ujutru 17. aprila ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

"Riječ je o pedesetosmogodišnjem pacijentu, iz Banjaluke koji nije imao hronična udružena oboljenja. Pacijent je bio hospitalizovan 10 dana u Klinici za infektivne bolesti", saopštio je Šeranić, te dodao kako je u posljednja 24 časa potvrđeno novih 14 osoba sa prisustvom korona virusa, 6 muškaraca i 8 žena. Broj osoba u RS kod kojih je potvrđen korona virus povećao se na 500.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Šeranić kaže da su se oporavile 234 osobe, što je, kako ističe, dobra vijest.

Još jedna osoba u Unsko-sanskom kantonu pozitivna je na COVID 19, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa(RSE) iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona.

"Od jučer poslanih 60 uzoraka jedan je pozitivan. Radi se o osobi iz Cazina koja se već nalazi u bolnici na liječenju".

U Kantonalnoj bolnici na infektivnom odjelu trenutno je 12 pacijenata. Jedan pacijent prikopčan je na respirator i njegovo stanje je i dalje teško", saopšteno je iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona.

Ukupan broj oboljelih u Bosni i Hercegovini je 1187 a 45 osoba je umrlo kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

XS
SM
MD
LG