Dostupni linkovi

Vlada RS izdvaja 50 miliona za Fond solidarnosti


Vlada RS, arhiva
Vlada RS, arhiva

Vlada Republike Srpske, na vanrednoj sjednici održanoj u Banjaluci, prihvatila je Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Ovom uredbom uređuje se status, djelatnost, organizacija Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, izvori sredstava, upravljanje i raspolaganje namjenskim sredstvima, uspostavljanje Jedinstvenog registra šteta i način sanacije štete.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo finansija da iz Budžetu Republike Srpske za 2020. godinu, u cilju sprovođenja navedenih mjera, obezbijedi sredstva u iznosu od 50 miliona KM ( 25 miliona eura) i ista doznači na račun Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

„Razlozi za donošenje ove uredbe sa zakonskom snagom sadržani su u potrebi reaktiviranja djelatnosti Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, s obzirom na to da je sprovođenje mjera za sprečavanje širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske dovelo do poteškoća koje privredni subjekti imaju u svom poslovanju“, saopšteno je iz entitetske Vlade.

Vlada Republike Srpske uputila je prijedlog ove uredbe predsjedniku Republike Srpske da, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, donese Uredbu sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG