Dostupni linkovi

KCUS traži proširenje istrage u slučaju smrti ljekara Pašagića


U cilju potpunog rasvjetljavanja slučaja smrti dr. Š. P. generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, direktori disciplina Kliničkog centra kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu zahtijevaju da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju preminulog, navodi se u informaciji za javnost iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"U nekoliko navrata profesorica Dizdarević javno je izjavila da je bila u komunikaciji sa pacijentom a mi imamo saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima, privatno angažovana od člana porodice, o čemu postoji svjedok. Nadamo se da je profesorica vodila evidenciju, kao registrovani privatnik, o komunikaciji, simptomima i tretmanu pacijenta. Nama ništa od toga nije dostavljeno pri prijemu", ističe se u informaciji.

Navodi se i kako je preminuli ljekar došao na kliniku Podhrastovi trinaesti dan od početka simptoma bolesti sa slikom izuzetno teške upale pluća, te da u Kliničkom centru misle da bi ishod liječenja bio bolji da nije izgubio vrijeme liječeći se u kućnim uslovima.

Doktor Šefik Pašagić umro je u nedjelju 5. aprila od posljedica zarazom korona virusa. Supruga preminulog ljekara u javnost je iznijela optužbe o propustima u liječenju doktora Pašagića. Istragu u smrti Šefika Pašagića vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

XS
SM
MD
LG