Dostupni linkovi

U Goraždu dijete pozitivno na korona virus


Medicinski radnik provjerava temperaturu ženi u Sarajevu, april 2020.
Medicinski radnik provjerava temperaturu ženi u Sarajevu, april 2020.

Kod jednog djeteta u Goraždu potvrđeno je prisustvo korona virusa, rečeno je 15. aprila Radiju Slobodna Evropa (RSE) iz Štaba civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona.

Ukupno je u tom Kantonu 11 pozitivnih osoba, a među oboljelima je dvoje maloljetnika.

Tri su osobe sa područja Unsko-sanskog kantona pozitivne na COVID-19, dvije iz Cazina i jedna iz Bosanskog Petrovca, potvrđeno je za RSE iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona.

„Od jučer poslana 74 uzorka tri su pozitivna. Radi se o dvije osobe iz Cazina i jednoj iz Bosanskog Petrovca. U Kantonalnoj bolnici na infektivnom odjelu trenutno je hospitalizovano 10 pacijenata, devet je pozitivnih dok se za jednog čeka rezultat. U jedinici Intenzivnog liječenja jedan je pacijent na respiratoru i njegovo stanje je kritično“, saopšteno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona.

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 časa registrovano još pet osoba koje su pozitivne na korona virus čime je ukupni broj povećan na 458, saopštio je na konferenciji za novinare 15. aprila ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

"Riječ je o muškarcima koji su bili u bliskom kontaktu sa licem koje je bilo pozitivno na virus korona", naveo je Šeranić dodavši da je na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci 37 pacijenata sa težom kliničkom slikom, te da je pet osoba na respiratorima.

Ukupno se do sada oporavilo 196 osoba.

U BiH je zaključno sa 14. aprilom registrovano 1.083 zaraženih i 40 preminulih od posljedica zaraze korona virusom.

XS
SM
MD
LG