Dostupni linkovi

Sportski objekti u Crnoj Gori određeni za privremene bolnice


Privremena COVID-19 bolnica 'Bemax Arena'
Privremena COVID-19 bolnica 'Bemax Arena'

Sportski objekti u Podgorici, Golubovcima, Beranama i Baru određeni su za privremene bolnice za liječenje oboljelih od bolesti COVID-19, odlučila je crnogorska Vlada bez održavanja sjednice.

„Odlučeno je da se objekti „Bemax arena“ i Velika dvorana Sportskog centra „Morača“ u Podgorici, Sportska sala Javne ustanove „Srednja mješovita škola Golubovci“, Sportska dvorana „Topolica“ u Baru i Hala sportova u Beranama odrede za privremene bolnice“, kazali su iz Vlade.

Ti objekti biće ustupljeni na korišćenje bez nadoknade.


„Uprava za imovinu je zadužena da po hitnom postupku, u skladu sa propisima, opremi privremene bolnice opremom koja je neophodna za njihov rad, a Vojska Crne Gore da obezbijedi neprekidnu zaštitu 24 sata u objektima i oko njih“, poručuju iz Vlade.

Vlada je donijela Odluku o načinu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrijednost i carine za medicinska sredstva i zaštitnu opremu koja se uvoze kao donacija, radi suzbijanja posljedica nastalih usljed pandemije korona virusa.

Prema posljednjim podacima u Crnoj Gori je 278 zaraženih korona virusom, a od posljedica COVID-19 bolesti preminule su četiri osobe.

XS
SM
MD
LG