Dostupni linkovi

Sarajevska Vijećnica u bojama zastave SAD-a


Sarajevo, 13. april
Sarajevo, 13. april

Sarajevska Vijećnica večeras je (13. april) osvijetljena u bojama američke zastave sa porukom solidarnosti i podrške u borbi protiv korona virusa.

"Bili ste uz nas kada je bilo najteže i ostali naši najveći prijatelji, a mi večeras stojimo uz vas, uz američki narod i vladu u zajedničkoj borbi protiv pandemije. Narod i vlasti Sjedinjenih Američkih Država dokazani su saveznik i prijatelj naroda i države Bosne i Hercegovine te Grada Sarajeva. Ovo je simboličan čin kojim šaljemo važnu poruku u danima kada je cijeli svijet suočen s opasnošću bez presedana. Uvjeren sam da će narod SAD – a pronaći snagu i kapacitete da pobijedi ovu pošast", izjavio je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

"Sjedinjene Američke Države su jedna od prvih država koja je Bosni i Hercegovini poslala pomoć u medincinskoj i zaštitnoj opremi na početku širenja epidemije u našoj zemlji. Tokom decenija dugog prijateljstva i savezništva dvije države, SAD su dale nemjerljiv doprinos u izgradnji i obnovi Bosne i Hercegovine i Sarajeva, kao glavnog grada BiH", saopšteno je iz Gradske uprave.

XS
SM
MD
LG