Dostupni linkovi

Broj umrlih u Britaniji opada već treći dan


Biciklista prolazi pored grafita u Glazgovu koji je inspirisan pandemijom korona virusa
Biciklista prolazi pored grafita u Glazgovu koji je inspirisan pandemijom korona virusa

Još 717 osoba zaraženih korona virusom preminulo je u Velikoj Britaniji, čime je broj umrlih u toj zemlji povećan na 11.329.

Broj preminulih za 24 časa smanjuje se treći dan zaredom, ali moguće je da je to delimično zbog toga što se smrtni slučajevi prijavljuju sa zakašnjenjem zbog uskršnjih praznika.

Velika Britanija je juče postala peta država sa više od 10.000 umrlih od korona virusa, odmah iza SAD, Italije, Španije i Francuske.

Međutim, ti podaci se ne mogu potpuno porediti, pošto Velika Britanija ne računa smrtne slučajeve izvan bolnica, pa ni one u domovima za stare.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Velikoj Britaniji kod još 4.342 osobe, a ukupan broj inficiranih u toj zemlji povećan je na 88.621.

Rab: Mere ostaju na snazi

U toj zemlji je 23. marta uvedena zabrana kretanja, a očekuje se da će vlada ove nedelje produžiti trajanje ograničenja.

Vršilac dužnosti premijera Velike Britanije Dominik Rab, koji se na toj poziciji nalazi otkako je Boris Džonson primlje u bolnicu zbog korona virusa, rekao je danas da ne očekuje nikave promene što se tiče uvedenih restriktivnih mera.

"Ništa nećemo menjati sve dok ne budemo sigurni da je to moguće", poručio je Rab.

Britanska vlada je danas objavila da je premijer Boris Džonson, koji je lečen od zaraze korona virusom, negativno testiran, ali da nastavlja oporavak i da se još neće vratiti na posao.

XS
SM
MD
LG