Dostupni linkovi

U BiH 301 lice sankcionisano zbog nepoštovanja zabrane kretanja


Sarajevo, 5 april 2020.
Sarajevo, 5 april 2020.

U Republici Srpskoj (RS) u protekla 24 sata zabilježeno je ukupno 149 prekršaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja, saopšteno je iz entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Sankcionisan je 71 građanin zbog kršenja zabrane kretanja u vrijeme policijskog sata, kao i osobe starije od 65 godina koje nisu poštovale zabranu kretanja u vrijeme epidemije korona virusa.

Prekršajno je sankcionisano 66 građana koji nisu poštovali zaključak Štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 do nedjelje u 18 sati.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Deset prekršajnih naloga je izdato zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a evidentirana su dva lica koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije.

U protekla 24 časa policija je na području Kantona Sarajevo sankcionisala 152 lica zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (KS) izdali su i 35 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja tokom policijskog časa između 20.00 i 5.00 časova, saopšteno je iz MUP-a KS.

Zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja licima mlađim od 18 i starijim od 65 godina sankcionisano je 15 lica.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG