Dostupni linkovi

Konjic: Kompanija Igman počinje sa radom od 13. aprila


Igman počinje sa radom nakon poboljšanja higijensko epidemiološke slike u općini Konjic.
Igman počinje sa radom nakon poboljšanja higijensko epidemiološke slike u općini Konjic.

Nakon poboljšanja higijensko epidemiološke slike u općini Konjic, Štab Civilne zaštite i predstavnici konjičkih privrednika donijeli su odluku da se od ponedjeljka, 13. aprila može početi sa proizvodnjom u poslovnoj zoni Donje Polje.

Tako će sa radom početi i kompanija Igman i to sa 10 posto radne snage, a rad u manjem kapacitetu nastavlju i preduzeća Valjčići, Štanceraj i Alat – potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Fadil Tatar, komandant Štaba Civilne zaštite Općine Konjic.

Kompanija Igman, jedno je od mjesta sa kojih je na tom području u krenula zaraza korona virusom, nakon što je u ovoj kompaniji organizirana proslava 70-godišnjice od njenog osnivanja.

Tatar je izjavio i da su poduzete sve mjere kako bi radnici iz poslovne zone Donje Polje bili što bezbjedniji, te su na samom ulazu ovog kompleksa instalirani dezinfekcioni tuneli, a isti tunel postavljen je i ispred proizvodnih pogona kompanije Igman.

U narednom periodu, postepeno će se povećavati obim proizvodnje te pronaći rješenje za prijevoz radnika, obzirom da u ovoj poslovnoj zoni radi više od dvije hiljade osoba. Sve se radi uz konsultacije sa epidemiologom, i svaka firma mora ispuniti higijenskoepidemiološke protokole koje odredi epidemiolog.

Posljednjih deset dana nije zabilježen niti jedan novi slučaj obolijevanja koronavirusom Covid 19 na području općine Konjic, rezultati testiranja bili su negativni, a od početka pandemije testirana je 271 osoba.

XS
SM
MD
LG