Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 39 novooboljelih, ukupno 1.534


Testiranje na korona virus

U Hrvatskoj je unazad 24 sata zabilježeno 39 novooboljelih osoba, tako da je ukupan broj ljudi zaraženih koronavirusom 1.534, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Vladinog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Nema novih preminulih, tako da je ukupni broj preminulih u Hrvatskoj i dalje 21. Dvoje je bolesnika zbog poboljšanog stanja skinuto s respiratora, tako da je sada ukupno 32 bolesnika priključeno na respirator.


Unazad 24 sata 92 osobe su izliječene i puštene na kućnu njegu, tako da je ukupni broj izliječenih u Hrvatskoj 323. Testirano je ukupno 15.691 osoba, a unazad 24 sata njih 1.079, izvijestio je ministar Beroš.

On je zahvalio hrvatskim građanima što se pridržavaju protuepidemijskih mjera, i kazao kako je ovaj broj novozaraženih rezultat zajedničkog napora građana i Vladinog stožera.

Na novinarsko pitanje kako to da je njihov broj 39, dok se zbrajanjem brojki županijskih stožera dolazi do brojke od 55 novozaraženih, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako oni iznose brojku sa zajedničke platforme u 12.45 svakog dana. "To je točna i precizna brojka s naše platforme. Lokalni stožeri objavljuju brojke koje oni imaju," pojasnio je. U Splitu je još sedmero korisnika doma za starije osobe na Zenti oboljelo, kao i dvoje zaposlenika.

XS
SM
MD
LG