Dostupni linkovi

Đorđević: Dve nepotvrđene smrti od COVID-19 u smederevskom gerontološkom centru


Zoran Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević rekao je danas da je u jednom državnom gerontološkom centru u Smederevu zbog, još uvek nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od korona virusa, hospitalizovano deset osoba, a da je dvoje preminulo usled pogoršanja stanja, prenosi Beta.


On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da je juče zabeležen prvi slučaj u domu za ometena lica u Trbunju, gde je od 13 zaposlenih sedam pozitivno na korona virus, kao i polovina od osam korisnika, zbog čega su svi zbrinuti u bolnici.

Đorđević je podsetio da u Srbiji trenutno radi 74 državne i 229 privatnih institucija socijalne zaštite sa 21 hiljada korisnika, koje se staraju o najugroženijim kategorijama građana, veoma osetljivim na druge bolesti.

Dodao je da je i pre uvođenja vanrednog stanja u gerontološkim centrima bilo zabranjeno napuštanje objekata ili posete, a da je sada uvedena nova mera "izolacija u izolaciji". To podrazumeva da se na bilo koju naznaku COVID-19 svi zaposleni i korisnici ustanove testiraju i ostaju zajedno u karantinu 14 dana ili dok se testom ne potvrdi da nema bolesti.

XS
SM
MD
LG