Dostupni linkovi

Najveći broj preminulih u Britaniji u jednom danu


Ministar zdravlja Velike Britanije Mat Henkok na konferenciji u Dauning stritu u Londonu 10. aprila
Ministar zdravlja Velike Britanije Mat Henkok na konferenciji u Dauning stritu u Londonu 10. aprila

Još 980 osoba zaraženih korona virusom preminulo je u Velikoj Britaniji, najviše u jednom danu do sada, čime je broj umrlih u toj zemlji povećan na 8.958, objavila je agencija Asošijejted pres (AP) 10. aprila.

Broj pozitvnih na korona virus u Velikoj Britaniji je povećan za 8.681 osobu, pa ukupan broj inficiranih u toj zemlji iznosi 73.758.

Britanskom premijeru Borisu Džonsonu, koji je posle pogoršanja simptoma korona virusa tri dana proveo na odeljenju intenzivne nege, biće potrebno vreme za oporavak i verovatno se neće uskoro vratiti na posao, rekao je danas njegov otac Stenli Džonson.

Džonson (55) je 26. marta pozitivno testiran na korona virus i smešten je u londonsku bolnicu Sent Tomas u nedelju uveče, jer mu simptomi nisu prolazili, a dan kasnije je prebačen na odeljenje intenzivne nege zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Tamo je dobijao kiseonik, ali nije stavljen na respirator. Juče je vraćen na obično odeljenje, a njegov kabinet je saopštio da je "u početnoj fazi oporavka".

Džonsonov portparol Džejms Slek rekao je da je on u stanju da ide u "kratke šetnje" izmedju perioda odmora.

Specijalista intenzivne nege Dankan Jang kazao je da je "gotovo nemoguće znati" koliko vremena će Džonsonu biti potrebno za potpun oporavak.

"Bio je veoma bolestan i to će potrajati", naveo je Jang.

Zaraza korona virusom potvrđena je širom sveta kod više od 1.670.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 101.000.

XS
SM
MD
LG