Dostupni linkovi

Gebrejesus: Mere se ne smeju ukidati prebzo


Predsednik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus
Predsednik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus

Predsednik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je države da ukidanje restriktivnih mera i karantina mora da bude urađeno na odgovarajući način, ni previše brzo, ni presporo.

“Želimo da vidimo da se mere ukidaju, ali to bi moglo da dovede do smrtnosnog ishoda”, rekao je predsednik SZO na konfenreciji za novinare u Ženevi.

Dodao je da je evidentno da u nekim evropskim država, poput Italije, Španije, Nemačke i Francuske, epidemija upozorava.

“Međutim, imamo alarmantno ubrzanje epidemije u drugim zemljama, uključujući i 16 afričkih država”, naveo je Gebrejesus.

On je obajsnio i da se svet trenutno nalazi u fazi panike, jer smo svesni da postoji neki nevidljivi virus koji nas ugrozažava.

“Moramo raditi na jačanju naših zdravstvenih sistema. Neke zemlje su prijavile da je broj zaraženih zdravstvenih radnika korona virusom veći od deset odsto. To je izuzetno zabrinjavajući podatak”, poručio je predsednik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, broj zaraženih korona virusom u svetu veći je od milion i po, a do sada je umrlo više od sto hiljada ljudi.

Kako je Miloš zarazio "celu zgradu"?
Kako je Miloš zarazio "celu zgradu"?

XS
SM
MD
LG