Dostupni linkovi

Predsjednica RS donijela pet poreskih uredbi sa zakonskom snagom


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović

Predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović donijela je pet uredbi sa zakonskom snagom, a u dogovoru sa resornim ministrima Vladi RS-a koji su ih predložili nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine RS-a i nadležnih skupštinskih odbora, saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Prva Uredba sa zakonskom snagom tiče se poreskih mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Kovid-19 izazvane virusom korona.

Donijeta je i Uredba o oslobađanju plaćana naknada za priređivanje igara na sreću te Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Takdođe, donesena je i Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju te Uredba o rokovima i postupanju u upravnim postupcima i drugim postupcima određenim posebnim materijanim propisima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

˝Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske˝, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Iz Kabineta predsjednice Željke Cvijanović nisu objavljeni sadržaji Uredbi te za sada nije poznato šta one tačno propisuju.

XS
SM
MD
LG