Dostupni linkovi

Predsjednica RS donijela pet poreskih uredbi sa zakonskom snagom


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović

Predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović donijela je pet uredbi sa zakonskom snagom, a u dogovoru sa resornim ministrima Vladi RS-a koji su ih predložili nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine RS-a i nadležnih skupštinskih odbora, saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Prva Uredba sa zakonskom snagom tiče se poreskih mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Kovid-19 izazvane virusom korona.

Donijeta je i Uredba o oslobađanju plaćana naknada za priređivanje igara na sreću te Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Takdođe, donesena je i Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju te Uredba o rokovima i postupanju u upravnim postupcima i drugim postupcima određenim posebnim materijanim propisima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

˝Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske˝, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Iz Kabineta predsjednice Željke Cvijanović nisu objavljeni sadržaji Uredbi te za sada nije poznato šta one tačno propisuju.

XS
SM
MD
LG