Dostupni linkovi

Dio pomoći iz Turske ide Graničnoj policiji BiH


Granična policija Bosne i Hercegovine
Granična policija Bosne i Hercegovine

Dio humantirne pomoći Turske, koji pripada Republici Srpskoj, ići će graničnoj policiji BiH, rekao je Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem.

"Danas smo dogovorili da dio humanitarne pomoći koji je poslala Vlada Republike Turske u onom procentu koji je vezan za RS ide našoj graničnoj policiji i još za dvije policije u dva kantona. Veoma sam zahvalan na tom važnom gestu˝, istakao je Radončić

Dodik: Pohvale SZO za preduzete mjere u BiH

Dodik je nakon sastanka, na kom se razgovaralo o saradnji u oblasti bezbjednosti i raspodjeli humanitarne pomoći, istakao da je BiH dobila pohvale od Svjetske zdravsvene organizacije (SZO) zbog mjera koje je preduzela u cilju suzbijanja širenja korona virusa

"Dobro zvuči ocjena SZO da je BiH učinila dobre mjere, a to je ostvareno zahvaljujući dobroj koordinaciji ministarstava koju smo obezbjedili. Jedna od ključnih mjera koju sprovodimo jeste karantisnki sistem na granici˝, rekao je Dodik.

Lukač: Mere ne zavise samo od nas, već i od država u okruženju

Dragan Lukač Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) na pitanje novinara da li će biti ukidanja ili pooštravanja mjera o zabrani kretanja, karantinu i policijskom času u Republici Srpskoj, rekao je da sve mjere za sada ostaju na snazi a da će se za dalje vidjeti u zavisnosti od poštovanja mjera koje se sprovode.

"Ne zavisi sve od nas već i od našeg okruženja. Ako mi sada smanjimo i ublažimo neke mjere koje smo donijeli a u našem okruženju nastave da se dešavaju žarišta mi možemo da jednim pogrešnim potezom da uništimo sve ovo što smo do sada uradili i sproveli mjere koje drže situaciju pod kontrolom˝, istakao je Lukač

Na današnjem sastanku razgovarano je i o raspodjeli novca od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), gdje je zaključeno da to pitanje što prije treba riješiti i dogovoriti se o procentima raspodjele tog novca.

Takodje je bilo riječi i o određenim prijedlozima za odlaganje lokalnih izbora, za šta se ne zalažu Milorad Dodik kao lider Saveza nezavisnih socijal demokarata (SNSD) i Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), te su konstatovali da sva politička pitanja treba ostaviti za vrijeme kada prodje pandemija.

XS
SM
MD
LG