Dostupni linkovi

Pad broja zaraženih virusom korona u Kini


Željeznička stanica, Vuhan, 8 april 2020.
Željeznička stanica, Vuhan, 8 april 2020.

Kina je danas prijavila pad broja novih slučajeva virusa korona, posebno među "uvezenim" i asimptomatičnim infekcijama od kojih vlasti strahuju da bi mogle biti uzrok drugog talasa oboljelih.

Nacionalna kineska komisija za zdravlje saopštila je da su prijavljena 42 nova slučaja, što je manje od 63 koliko ih je bilo juče. Ukupan broj zaraženih povećan je na 81.907.

Broj preminulih povećan je za jedan na 3.336.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

U saopštenju se navodi da su 38 od novih slučajeva "uvezeni", što je takođe pad u odnosu na prethodnih dan kada ih je bilo 61, te da je asimptomatičnih 47.

U provinciji Hejlungđang prijavljen je rast novih slučajeva jer su kineski državljani stigli iz Rusije, gdje je došlo do rasta broja zaraženih.

Na sastanku centralne administracije kojim je predsjedavao kineski premijer Li Kećijang zaključeno je da će Peking odvojiti dodatne resurse da bi spriječio širenje virusa sa kopnenih granica i za proširenje testiranja.

Virus se prvi put pojavio u Vuhanu krajem decembra prošle godine i proširio se cijelim svijetom pri čemu je zaraženo više od 1,6 miliona ljudi, a umrlo je 95.735.

Wuhan: Ukinut karantin nakon 76 dana
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

XS
SM
MD
LG