Dostupni linkovi

Vlada Srbije objavila odluku o ograničenju kretanja za vikend


Beograd za vreme policijskog časa vikendom
Beograd za vreme policijskog časa vikendom

Vlada Republike Srbije, izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od petka 10. aprila.

Vlada je objavila odluku da u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 za sve građane Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

U sredu 8. aprila na redovnoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje bolesti COVID-19 je bilo potvrđeno da će zabrana kretanja u Srbiji biti produžena tokom celog vikenda.

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u to vreme.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

U saopštenju je navedeno da bez obzira na zabranu kretanja, "ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom".

Ranije je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od srede, 8. aprila u popodnevnim časovima moći da se dobiju elektronskim putem.​

XS
SM
MD
LG