Dostupni linkovi

U BiH još jedan smrtni slučaj, potvrđeno i 36 novoboljelih


Sarajevo, 8 april 2020.
Sarajevo, 8 april 2020.

U posljednja 24 sata u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska još jedno lice je preminulo od posljedica zaraze virusom korona, saopštio je ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

"Riječ je o sedamdesetdvogodišnjem pacijentu iz Banjaluke koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja, a liječen je na Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci od 28. marta. Ovo je trinaesti smrtni slučaj od virusa korona u Republici Srpskoj", rekao je Šeranić.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Pozitivnost na korona virus potrvrđen je kod još 17 osoba, od 416 uzoraka koji su rađeni u posljednja 24 sata tako da je sada u ovom bh entitetu 365 osoba zaraženo virusom korona.

Šeranić je rekao da je od ovih 17 novih slučajeva, 9 hospitalizano dok su ostali shodno proceduri stavljeni pod zdravstveni nadzor.

Među ovim pozitivnim slučajevima i jedan ljekar iz UKC u Banjaluci.

"Testiran je niz zdravstvenih radnika u ovom turnusu i pozitivan je jedan ljekar iz UKC. Radi se o kolegi koji je ranije bio negativan, a sad je pozitivan", rekao je Šeranić.

Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdio je 16 novih slučajeva.

"Tokom večernjih sati, u srijedu 8. aprila, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na COVID-19 testirano je 40 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Prema trenutnom stanju, ukupno u HN kantonu ima 161 potvrđeni slučaj korona virusa", saopšteno je iz štaba.

Iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona, za RSE je potvrđena su još tri slučaja COVID-19, dvije osobe su iz Bihaća a jedna iz Cazina.

XS
SM
MD
LG