Dostupni linkovi

U Crnoj Gori zaražena 241 osoba


Uz analizom potvrđena dva nova slučaja zaraženosti korona virusom, ukupan broj oboljelih u Crnoj Gori je povećan na 241, saopšteno je na redovnoj popodnevnoj konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Novooboljeli su iz Podgorice i Tuzi, jedan je kontakt ranije potvrđenih slučajeva, dok se kod drugog slučaja izvor obolijevanja još ispituje, navode u IJZ.

Slučajevi po opštinama su: Podgorica 119, Tuzi 35, Nikšić 30, Bar 20, Ulcinj 9, Andrijevica 7, Bijelo Polje 6, Herceg Novi 6, Budva 4, Danilovgrad 3, Tivat 2.


“Uspjeli smo da u proteklom periodu naša krivulja oboljelih bude blaga linija, koja je dozvoljavala da naš sistem adekvatno odgovori i servisiramo sve pacijente. Ali, to ne smije da nas zavara, jer slijedi težak period”, kazao je direktor IJZ Boban Mugoša i dodao da o tome govori podatak o 25 klastera (oboljeli sa velikim brojem kontakata), zbog čega se može očekivati širenje infekcije.

Ranije danas je iz Kliničkog centra (KC) Crne Gore saopšteno da se od COVID-19 u toj ustanovi liječi 19 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru, saopštio je direktor KC Jevto Eraković.

Prema njegovim riječima, juče su otpuštena tri pacijenta koji više nisu inficirani korona virusom, a Eraković očekuje i da do kraja sedmice sa liječenja bude otpušteno još pet pacijenata.

Od početka epidemije, u Crnoj Gori su zabilježena dva smrtna slučaja nosilaca korona virusa.

Novinar koji je bio izložen virusu negativan na COVID-19
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:17 0:00

XS
SM
MD
LG