Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 56 novooboljelih, preminule tri osobe


Izlog u Zagrebu
Izlog u Zagrebu

U posljednja 24 časa, u Hrvatskoj je registrirano 56 novooboljelih od korona virusa tako da su do sada u Hrvatskoj oboljele ukupno 1.182 osobe, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu u 14 sati.

Ukupno je testirano 10.847 osoba, od toga unazad 24 sata 1.014 – po prvi puta je u jednom danu testirano više od tisuću osoba.


Tri su oboljele osobe preminule – svi starije dobi i svi kronični bolesnici - muškarac u Dubrovniku star 85 godina, žena u Osijeku stara 82 godine i muškarac u Zadru star 88 godina. Ukupni je broj do sada preminulih osoba u Hrvatskoj – 15.

Izliječenih je 125, što je šest više nego dan ranije. Na respiratoru je i dalje 39 osoba, a ukupno je na bolničkom liječenju 374 osoba. “Porast broja oboljelih je i dalje linearan, održimo ga takvim, poštujmo mjere,“ poručio je ministar Beroš.

MUP: Sigurnost nije narušena

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da sigurnost u Hrvatskoj nije narušena i zahvalio policijskim službenicima na angažmanu.

Do sada je izdano 441.721 e-propusnica za izlazak izvan mjesta prebivališta , a odbijeno je 12.884 zahtjeva. I dalje se krše odredbe o samoizolaciji – ukupno je 3866 prijava, i 1128 potvrđeno kršenje samoizolacije koje je prijavljeno. samo unazad 24 sata su 64 prijave i 37 potvrđenih kršenja samoizolacije.

U subotu 4. travnja navečer stigla su sa 3 čarter leta Croatia Airlinesa 143 hrvatska državljana iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske. Nitko nije imao simptome bolesti, svima su uzeti brisevi i prvih 74 obrađena brisa su svi negativni, izvijestio je ministar unutarnjih poslova. Pet Slovenaca koji su stigli zajedno s njima prepraćeno je u Sloveniju. U nedjelju 5. travnja stiže u Zadar katamaran iz Ancone sa 40 osoba, avion Croatia Airlinesa iz Hamburga sa 18 hrvatskih državljana i 118 hrvatskih državljana iz Tirola u 6 autobusa. Svi će oni prigodom dolaska u Hrvatsku imati razgovor sa epidemiologom i bit će im uzeti brisevi, izvijestio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Inače, na katamaranu iz Ankone koji u nedelju uveče stiže u Zadar, biti će i nekoliko državljana Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji će po dolasku u Hrvatsku nastaviti dalje prema svojim domovinama, javio je Hrvatski radio.

XS
SM
MD
LG