Dostupni linkovi

U Širokom Brijegu i Ljubuškom pripremaju se prostori za oboljele od virusa


Priprema u tijeku, Široki Brijeg, 4. travnja
Priprema u tijeku, Široki Brijeg, 4. travnja

Na području Širokog Brijega priprema se prostor za smještaj lakše oboljelih od korona virusa ukoliko to bude potrebno, priopćeno je u subotu (4. travnja) iz Stožera Civilne zaštite (CZ) Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

U subotu su dvoranu u Sportskom centru "Pavković" pripremali pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Široki Brijeg, kao i pripadnici službi zaštite i spašavanja (GSS) – Služba Crvenog križa (CK) Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), GSS Široki Brijeg, kao i volonteri navijačke skupine "Škripari", postavljanjem kreveta za lakše oboljele osobe te dezinfekcijom prostora.

Pripreme su nadzirali članovi Županijskog stožera civilne zaštite i Gradskog stožera CZ Širokog Brijega.

"Zahvaljujemo obitelji Pavković koja je Stožeru CZ ŽZH dala na korištenje dvoranu SPC Pavković a koju smo danas zajedničkim snagama svih raspoloživih službi pripremili prema zapovijedi Stožera", kazao je Josip Zelenika, tajnik Crvenog križa ŽZH i član Stožera CK ŽZH.

Trenutno se doprema oprema i za prostor na području Ljubuškog koji će se opremati ukoliko se popune kapaciteti u Širokog Brijegu, a određene su lokacije i na prostoru Posušja i Gruda.

"Prostori za smještaj lakše oboljelih se pripremaju planiranom dinamikom. Zahvaljujem svima u ime Stožera koji su danas, i u proteklim danima pomogli da sve ide svojim tijekom", izjavio je Drago Martinović, načelnik Stožera CZ ŽZH.

XS
SM
MD
LG