Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane odgovorilo gradonačelniku Šapca


Nebojša Zelenović, fotoarhiv
Nebojša Zelenović, fotoarhiv

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da Vojska Srbije krevete za privremene bolnice raspodeljuje tamo gde to naredi republički Krizni štab za suzbijanje bolesti Covid-19 i da su zato odbijeni zahtevi za krevetima Zrenjanina, Prokuplja, Čačka i Šapca.

Ministarstvo je reagovalo na izjavu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da su objekat Ekonomske škole u tom gradu „opremili sami pošto nisu dobili pozitivan odgovor iz Ministarstva odbrane vezan za krevete i ostalu opremu“.

„Sramno je što gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pokušava da Vojsku Srbije prikaže kao pristrasnu ili kao organizaciju koja ima različit pristup različitim gradovima. Zelenović nije rekao da u Šapcu Vojska Srbije obezbeđuje Opštu bolnicu i gerontološku ustanovu i da je na usluzi svim građanima“, saopštilo je Ministarstvo.

Gradonačelnik Šapca i lider opozicione stranke „Zajedno za Srbiju“ saoštio je prethodno da je taj grad za preventivne mere i aktivnosti u borbi protiv korona virusa do sada opredelio 8,5 miliona dinara (oko 72 hiljade evra) i da se "sve mere koje se sprovode u Šapcu finansiraju u stoprocentnom iznosu iz budžeta".

XS
SM
MD
LG