Dostupni linkovi

Umro pacijent koji je bio zaražen korona virusom u Kruševcu


Ilustracija
Ilustracija

Pacijent koji je bio zaražen korona virusom umro je danas u bolnici u Kruševcu u Srbiji, izjavila je gradonačelnica tog grada Jasmina Palurović, prenosi Beta.

"U bolnici je danas zabeležen smrtni slučaj koji ima veze sa korona virusom. Reč je o pacijentu koji je preminuo od drugih zdravstvenih tegoba, ali kod koga je potvrđeno prisustvo korona virusa", rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije.

Ona je navela da je iz Kruševca u niški Kliničko-bolnički centar do sada poslato 17 pacijenata i da je u toj ustanovi takođe umro jedan pacijent od posledica korona virusa.

U Rasinskom okrugu do sada je, prema podacima Štaba, korona virus potvrđen kod 49 osoba. Pod nadzorom je skoro 1.000 ljudi, a oko 200, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, je u samoizolaciji.

Gradonačelnica je rekla da je zbog osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i stavljene u izolaciju bilo neophodno da se stavi pod potpunu sanitarnu zaštitu zgrada Republičkog fonda za zdravstveno i penziono osiguranje (PIO) i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), kako bi se obezbedila sigurnost ostalih zaposlenih.

XS
SM
MD
LG