Dostupni linkovi

Još sedam osoba zaraženo u Srednjobosanskom kantonu


BiH, ilustracija
BiH, ilustracija

Sedam novih slučajeva zaraze korona virusom evidentirano je u Srednjobosanskom kantonu (SBK), potvrdio je novinarima u Travniku direktor kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Sead Karakaš.

Karakaš je istakao da je u četvrtak testirano 27 uzoraka, a virus je utvrđen kod četiri osobe iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, dvije iz Novog Travnika, te jedne osobe iz Bugojna.

Kako je kazao, osobe iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja u vezi su s postojećim klasterom u tom gradu, te se radi o užim članovima porodice jednog od zaraženih, dok je u Novom Travniku riječ o klasteru Tuzla.

"Klaster 'Konjic' sada je aktivan u Bugojnu i pozitivna je jedna osoba koja je bila na zabavi u kompaniji 'Igman'. Nju smo ranije stavili u samoizolaciju i na prvom testu bila je negativna, dok je sada, na ponovljenom testu, pozitivna. Tako da ona i dalje ostaje u samoizolaciji. Svi kontakti iz tog klastera od ranije su u izolaciji i na nama je sad da ponovimo cijelu priču i da ponovo stavimo te ljude pod nadzor i vidimo šta nam je činiti", istaknuo je Karakaš.

Uključujući sedam novih slučajeva zaraze, korona virus je do sada potvrđen kod ukupno 19 osoba u SBK.

XS
SM
MD
LG