Dostupni linkovi

Šesta žrtva korona virusa u Republici Srpskoj


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) saopšteno je da je juče 2. aprila u poslijepodnevnim časovima u Klinici za infektivne bolesti UKC RS od posljedica novog virusa korona preminuo pacijent, muškarac starije životne dobi.

"Riječ je o pacijentu iz Banjaluke koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od 25. marta", saopšteno je iz UKC RS.


Sa ovim slučajem ukupan broj preminulih od poslijedica korona virusa u Republici Srpskoj porastao je na 6.

U prethodna 24 časa u Republici Srpskoj ukupno je testirano 343 nova uzorka na prisustvo korona virusa od čega je 7 osoba bilo pozitivno, rekao je na redovnoj press konferenciji Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijlane zaštite Republike Srpske.

Ukupno je u RS virusom korona do sada zaraženo 274 osobe.

Prema zvaničnoj internet stranici na kojoj se objavljuju informacije vezane za korona virus u Federaciji Bosne i Hercegovine (www.covid-19.ba), objavljeno je da je danas registrovanonovih 11 slučajeva zaraze.

Tako je u Federaciji BiH ukupno 280 oboljelih. Sa brojem zaraženih u Republici Srpskoj, ukupan broj osoba koje su pozitivne na korona virus iznosi 554.

XS
SM
MD
LG