Dostupni linkovi

U Srbiji 1.171 zaraženi, preminulih ukupno 31


Za poslednja 24 sata u Srbiji su od korona virusa preminule još tri osobe, rekla je za Radio televiziju Srbije (RTS) zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" Darija Kisić Tepavčević. Time se broj umrlih popeo na 31.

Broj novozaraženih u proteklih 24 sata uvećan je za 111, pa ukupan broj sada iznosi 1.171, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Na internet sajtu Ministarstva navodi se da su od poslednjeg izveštaja, u sredu 1. aprila u 15 časova, testirani uzorci 637 osoba.

Ukupno je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano 5.008 osoba.

Darija Kisić Tepavčević je za RTS rekla da se Srbija nalazi pri kraju četvrte nedelje i da se može videti poslednjih dana da su veći brojevi.

BLOG UŽIVO o korona virusu

"Ako poredimo sa drugim zemljama činjenica je da taj rast nije eksponencijalan. A na pitanje da li smo mogli da sprečimo većinu infekcija i smrtnih ishoda odgovor je da jesmo. Zato u narednom periodu moramo da učinimo sve da maksimalno sprečimo oboljevanje i umiranje", navela je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da bi prema mišljenju struke najidealnije bi bilo da niko nigde ne ide i da virus više ne nađe mesta gde će da se razmnožava.

"Svakodnevni život u uslovima vanrednog stanja mora da se obavlja, ali u limitiranim uslovima, tako da će se sigurno pronaći odgovarajuće mere da se smanje aktivnosti, ali da se one ipak obavljaju", rekla je zamenica direktora "Batuta".

Redovna konferencija za novinare lekara iz Kriznog štaba u četvrtak, 2. aprila nije održana. Za 18h predviđeno je obraćanje predsednika Srbije Aleksandara Vučića posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i Kriznim štabovima za borbu protiv epidemije u Srbiji.

XS
SM
MD
LG