Dostupni linkovi

Marko Đurić: Prva žrtva korone u srpskim sredinama na Kosovu


Marko Đurić
Marko Đurić

Pacijent pozitivan na korona virus iz Leposavića, na severu Kosova, koji je u nedelju, 29. marta, prebačen na dalje lečenje u Niš, preminuo je, saopštio je direktor kosovske kancelarije u Vadi Srbije Marko Đurić.

U pitanju je muškarac rođen 1973. godine,inače bubrežni bolesnik, koji se tri puta sedmično dijalizirao u bolnici u Severnoj Mitrovici.

Pre četiri dana, na konferenciji za medije povodom prva dva potvrđena slučaja oboljenja od KOVID-19 direktor KBC (Kliničko bolnički centar) u Severnoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da su oba pacijenta dobrog opšteg stanja.

“Njihovo zdravstveno stanje pri polasku iz naše ustanove bilo je stabilno", rekao je tada Ivanović.

Tada je dodao da su lekari postupili u skladu sa propisima i da su nakon sumnje namogućnost zaraze korona virusom, pacijenta izolovali u posebnu sobu, na posebnom aparatu za dijalizu.

Prema informacijama koje Marko Đurić podelio na društvenim mrežama u sredinama na Kosovu većinski naseljenim srpskim stanovništvom sada ima 9 obolelih. Navodi takođe, da su od 18 novih uzoraka koji su testirani u Kraljevu, u centralnoj Srbiji, tri pozitivna.

Đurić je izneo i da je u Severnoj Mitrovici testirano 20 radnika zatvora i 18 građana, a da se od sada uzorci šalju na Institutu za veterinu u Kraljevu.

Uzorci su se do sada testirali na Institutu “Torlak” u Beogradu.

Na Kosovu je do sada registrovano 128 osoba inficiranih kornom, od toga još dvoje u srpskim sredinama, koji su zavedeni i u zvaničnoj evidenciji u Srbiji gde su na lečenju. Sa osobom čiju je smrt večeras potvrdio Marko Đurić, broj žrtava na Kosovu podigao se na dvoje preminulih.

XS
SM
MD
LG