Dostupni linkovi

Privedena poslanica u Crnoj Gori, bez dozvole dijelila humanitarnu pomoć


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Poslanica opozicione Demokratske Crne Gore Zdenka Popović uhapšena je danas na Žabljaku i privedena tužiocu, saopšteno je iz te stranke, dok iz Uprave policije tvrde da je poslanica pozvana na razgovor kako bi dala izjavu u svojstvu građanina.

Iz Uprave policije je saopšteno da su poslanica Popović i još četiri osobe dijelili humanitarnu pomoć na gradskom i seoskom prodručju i na taj način prekršili privremenu mjeru Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) zbog čega su pozvani da u svojstvu građanina daju izjavu.

Kako podsjećaju iz Uprave policije, u mjeri NKT-a je naznačeno da je zbog epidemiološkog rizika zabranjena organizacija dostavljanja na kućnu adresu namirnica i ljekova bez saglasnosti Operativnog štaba NKT -a.

"Oni ovu saglasnost nijesu posjedovali što su konstatovali policijski službenici prilikom kontrole na terenu”, kaže se u saopštenju.

Demokrate tvrde da je sve rađeno u skladu sa propisima, i da su poslanici posjedovali putne naloge i potvrde poslodavca, i poštovali sve naredbe državnih organa.

"To nije spriječilo službenike Uprave policije da i u najtežim momentima pristupe diskriminaciji na osnovu političke pripadnosti i kršenju Ustava, hapšenjem poslanika“, piše u saopštenju Demokrata.

Policija je, kako navode Demokrate, »zaustavila i maltretirala« njihove poslanike i odbornike koji su dostavljali pomoć u namirnicama ugroženim porodicama na teritoriji žabljačke Opštine.

XS
SM
MD
LG