Dostupni linkovi

Henkel zbog epidemije zatvara fabriku u Kruševcu na dve nedelje


Centar Kruševca
Centar Kruševca

Kompanija Henkel Srbija objavila je da će svoju fabriku u Kruševcu zatvoriti na dve nedelje, u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti svojih zaposlenih tokom epidemije virusa korona.

U skladu sa odlukom, proizvodni pogoni će u sredu prestati sa radom, dok će logistika nastaviti da radi smanjenim kapacitetom, a kako bi obezbedila snabdevanje građana neophodnim proizvodima, navedeno je u saopštenju.

U fabrici u Kruševcu će se kao i do sada, naglašeno je, nastaviti primena svih ostalih mera propisanih od strane Svetske zdravstvene organizacije, Kriznog štaba za suzbijanje novog korona virusa i nadležnih organa.

List “Danas” je 26. marta objavio tekst u kojem je nekoliko radnika Henkela izrazilo zabrinutostaza „svoje i zdravlje svojih porodica“, jer se, kako su rekli, u pogonima fabrike koja proizvodi deterdžente ne poštuju sve preporuke Vlade.

Oni su tom prilikom rekli da je proizvodnja u Henkelu nastavila da funkcioniše u tri smene, kao i do tada, te da, osim rukavica koje su inače deo radne opreme, u fabrici nije bilo drugih mera zaštite.

Kompanija Henkel je demantovala te navode.

Henkel zapošljava više od 52.000 ljudi širom sveta, a prošle godine ostvario je prodaju veću od 20 milijardi evra i operativni profit veći od 3,2 milijarde evra.

Nemačka hemijska kompanija Henkel došla je u Srbiju 2002. godine, kada je kupila kruševačku fabriku Merima.

U Srbiji je do sada registrovano 900 slučajeva virusa korona, a 23 osobe su preminule.

XS
SM
MD
LG