Dostupni linkovi

Oko 2.500 turista sprema tužbu protiv austrijskog skijališta


Popularno tirolsko skijalište već je pod istragom vlasti u Insbruku, nakon što su stotine slučajeva virusa korona povezne upravo sa tim skijalištem
Popularno tirolsko skijalište već je pod istragom vlasti u Insbruku, nakon što su stotine slučajeva virusa korona povezne upravo sa tim skijalištem

Oko 2.500 turista sprema tužbu protiv austrijskog skijališta Išgl zbog lošeg postupanja tokom epidemije virusa korona i uskraćivanja informacije o zarazi, zbog čega je veliki broj skijaša obolio.

Popularno tirolsko skijalište već je pod istragom vlasti u Insbruku, nakon što su stotine slučajeva virusa korona povezne upravo sa tim skijalištem.

Lokalne vlasti optužene su da su reagovale prekasno na prve znakove zaraze u Tirolu, posebno u skijalištu Išgl, što je doprinijelo širenju virusa Evropom, ali i širom svijeta, javlja Si-En-En.

Austrijsko Udruženje za zaštitu potrošača smatra da su lokalne vlasti odgovorne za kasnu reakciju na početku epidemije.

Samo pet dana nakon što je Udruženje na svom sajtu uputilo poziv za tužbu, javilo se oko 2.500 ljudi, a oko 80 odsto njih su Nijemci. Svi oni su zaraženi virusom korona i većina njih se nalaze u saomizolaciji, prenose hrvatski mediji.

Portparol tužilaštva u Insbruku Hansjorg Majer potvrdio je da su dobili prijavu te da je policija počela istragu.

Išgl i okolna mjesta imaju oko 500.000 posjetilaca svake zime.

U Austriji je do sada zabilježeno više od dest hiljada slučajeva virusa korona, a samo u Tirolu 1.358. Od početka epidemije preminulo je 128 osoba.

XS
SM
MD
LG