Dostupni linkovi

Podgorica: Zabrana kretanja poslije 19 sati 


Podgorica: Zabrana kretanja poslije 19 sati
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Podgorica: Zabrana kretanja poslije 19 sati

U Crnoj Gori se primjenjuju nove mjere protiv epidemije korona virusa. Građanima je zabranjen izlazak iz domova radnim danima od 19 do 5 sati i od 13 sati u subotu do 5 u ponedjeljak.

BLOG UŽIVO o korona virusu

Na ulicama Podgorice poslije 19 sati bilo je prilično pusto. Gradom su se uglavnom kretale policijske patrole, radnici gradske čistoće, komunalne službe, medijske ekipe koje su snimale gradski ambijent u novim okolnostima, kao i vrlo rijetki pješaci i vozači.

Od zabrane kretanja izuzeta su lica koja obavljaju poslove od javnog interesa (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji, poljoprivredne djelatnosti), s tim što moraju imati potvrdu svog poslodavca.

U periodu zabrane izlaska iz stanova dozvoljeno je izvođenje kućnih ljubimaca koji mogu da borave na javnoj površini do 60 minuta.

Pored mjere ograničenog kretanja, zabranjeno je i okupljanje u stanovima onih koji nijesu članovi porodičnog domaćinstva. Djeci mlađoj od 12 godina nije dozvoljen boravak na otvorenom javnom prostoru od 5 do 19 sati, bez prisustva odrasle osobe. Zabranjene su sportske i rekreativne aktivnosti na javnim površinama.

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT) Crne Gore nove privremene mjere usvojilo je 30. marta uveče. Poručili su da se društvo nalazi u "prelomnom trenutku pandemije koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok".

U Crnoj Gori je registrovano 109 slučajeva oboljelih od korona virusa, dva pacijenta su umrla, a pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 6.375 osoba.

TV Liberty: Pandemija
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00

XS
SM
MD
LG